Tällä päivämäärällä tapahtui: Suomen Big Brother alkoi

Tänä päivänä 14 vuotta sitten, elokuun 28. vuonna 2005, Big Brother näki päivänvalon Suomessa, kun ohjelman ensimmäinen tuotantokausi starttasi. Tosin Suomen Big Brotherin avausillassa ei pystynyt puhumaan mistään päivänpaisteesta, sillä se muistetaan sateisesta säästä.

Elokuu muistetaan sadepäivistään, joista yksi osui ensimmäisen Big Brotherin Kickoff-iltaan. Urheilun ystävät saattavat muistaa muutamaa viikkoa aiemmin yleisurheilun MM-kilpailut Helsingissä, kun sade pisti kisaohjelmaa osittain uusiksi.

Big Brotherissa ei muutoksia suunnitelmiin sen suuremmin tarvinnut tehdä, vaikka ulkoilmassa Kickoff järjestettiinkin. Kivenlahdessa silloin sijainneen BB-talon pihalle oli rakennettu lava, jonne marssitettiin Suomen ensimmäiset BB-asukkaat juontajien Mari Sainio (silloin Kakko) ja Vappu Pimiä johdolla. Ensimmäisen kauden Kickoff oli ainoa ulkona järjestetty BB-avaus. Kaikki seuraavat järjestettiin turvallisesti studiossa.

Ennakko-odotusten perusteella kiinnostus Suomen BB:tä kohtaan oli kova, joten tuotantoa varmasti jännitti, miten sade vaikuttaisi tapahtumaan. Sateesta huolimatta Big Brotherin avausta oli saatu kohtuullinen määrä BB-faneja seuraamaan asukkaiden muuttoa BB-taloon, vaikka enemmänkin olisi mahtunut etenkin artistilavan eteen. Tuolloin Kickoff-tilaisuus nauhoitettiin ja esitettiin Subtv:llä seuraavana päivänä.

Parina ensimmäisenä kautena joissain BB-lähetyksissä oli artisteja esiintymässä ja eittämättä myös ensimmäiseen Kickoffiin oli artistivieraita pyydetty mukaan. Vuoden 2005 Kickoffissa olivat esiintymässä X-prophets, Irina, Redrama ja 51koodia. X-prophetsin käsialaa oli myös ensimmäisen Big Brotherin tunnusmusiikki ”Gotta Get Away”.

Aikatauluttamisen vaikeus tuntui olevan Suomen BB:n perisyntejä kautta linjan ja se tuntui alkaneen heti ensimmäisestä lähetyksestä, vaikka se ei ollut edes suora lähetys. Peräti neljän live-artistin lähetyksessä miehiä pistettiin taloon varsin verkkaiseen tahtiin, jonka jälkeen BB-talon ensimmäiset naiset laitettiin taloon kauhealla kiireellä kahdessa kolmen asukkaan ryhmässä.

Ensimmäisellä kaudella ei tekijöiden niskassa ollut vielä edellisvuosien rasitteita tai kaikkea katsottu vielä pelkät euron kuvat silmissä. Itselläni ei ollut vielä avausvuonna 24/7-palvelua, joten sen toimivuudesta tai tuotannon laadusta ei ole mitään kuvaa, mutta hämärä muistikuva on, että avausiltana netin 24/7 olisi ollut nurin, kuten monena vuotena sen jälkeenkin.

Tästä käynnistyi Suomen Big Brotherin taival, jonka ensimmäinen stintti kesti kymmenen vuotta Subiksi nimeään muuttaneella kanavalla. Tämän jälkeen BB jäi vajaan viiden vuoden tauolle, mutta sitten Nelonen Media päätti tuoda formaatin takaisin Suomen televisioon.

Nouseeko Big Brother tästä uuteen loistoon?

Artikkelia päivitetty 28.8.2019 kello 09:01: Korjattu tieto, että Big Brotherin aloitus oli 14 vuotta sitten, ei kymmenen vuotta sitten. Lisäksi tarkennus, että avauspäivänä lähetystä ei nähty Subtv:llä, vaan lähetys nauhoitettiin ja se esitettiin seuraavana päivänä.


Tulosta   Sähköposti