Tilasto: Big Brotherin Pääohjelman katsojalukuja

Big Brotherin Pääohjelmissa nähtiin kooste BB-talon edellisen päivän tapahtumista. Pääohjelman katsojaluvut pysyivät hyvinä 2010-luvun alkuun saakka, mutta tämän jälkeen katsojaluvut putosivat rajusti huippuvuosista.

Pääohjelmaa on esitetty pääsääntöisesti maanantaista lauantaihin kello 22-23 ja ne olivat tunnin mittaisia. Vuosina 2009-2012 maanantain Pääohjelma nähtiin vain puolituntisena illan elokuvan jälkeen usein kello 23:n jälkeen lähetysajan vaihdellessa viikottain.

Oheisessa grafiikassa on nähtävissä, että Pääohjelma keräsi parhaimmat katsojaluvut vuonna 2009 (sininen käyrä). Tuolloin viikon katsotuin lähetys keskimäärin oli lähes joka viikko katsotumpi kuin Pääohjelmat muina vuosina. Heikoimmat katsojaluvut keskimäärin keräsi toistaiseksi viimeiseksi kaudeksi jäänyt viime kausi (harmaa käyrä), jolloin keskikatsojamäärät olivat lähes joka viikko heikommat kuin millään muulla kaudella.

Parhaana vuonna 2009 Pääohjelma keräsi myös ennätysyleisönsä. Keskimäärin eniten Pääohjelma keräsi yleisöä viikolla 36/2009 Kickoff-iltana. Vuonna 2009 Big Brotherin Pääohjelma keräsi myös koko kaudelta keskimäärin korkeimman lukeman 419 000. Kaikkien aikojen pohjalukemat Finnpanelin julkaisemien lukujen perusteella yksittäisen lähetyksen osalta nähtiin viime kaudella viimeisellä viikolla, 189 000 katsojaa.

Pääohjelmien perusteella suuri yleisö muodosti mielipiteensä BB-kaudesta ja sen asukkaista. Editoinnilla olikin suuri merkitys, miltä tuotanto sai näyttämään kunkin asukkaan. Suurella osalla Pääohjelman katsojista ei luultavasti ollut 24/7-palvelua tilattuna, joten ohjelman katsojilta jäi usein paljon näkemättä vuorokauden tapahtumista.

Materiaalin laajuuden vuoksi Päälähetysten suurin ongelma oli tason vaihtelu niin lähetysten kuin kausien välillä. Päälähetysten editointi oli välillä onnistunutta, mutta liian usein päivän mielenkiintoisista tapahtumista liian moni oli jäänyt leikkauspöydän lattialle. Välillä jopa merkittäviä tapahtumia ohitettiin ja syytä sai vain arvailla. Toisaalta joistakin todella tylsistä päivistä oli onnistuttu koostamaan ihan kelpo lähetys.

Grafiikassa voi tarkastella kunkin vuoden keskikatsojalukuja viemällä hiiren kaavion alapuolella olevien vuosilukujen päälle, jolloin kaaviossa näkyy vahvennettuna valittu vuosi.

Grafiikka Suomen Big Brotherin viikon katsotuimman Pääohjelman keskikatsojamääristä vuosina 2006-2014. Grafiikka näkyy isompana täällä.

Lähteet:
Finnpanel Oy / TV-mittaritutkimus
BB Plaza

Lue myös:
Näin katsojalukuvertailut koottiin (1.9.2015)


Tulosta   Sähköposti