Oikeilla vastauksilla ansaittiin kauppa-aikaa - Onnenkantamoinen johti ketjuihin

Pinja tietoniekkana vastausvuorossa. Kuva: © Nelonen Media.
Pinja tietoniekkana vastausvuorossa. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaille tuli jälleen mahdollisuus ansaita kauppa-aikaa seuraavalle kauppareissulleen. Tällä kertaa asukkaiden yleistieto oli testissä, mutta Onnenkantamoinen toi mutkia matkaan.

Torstaina asukkaat pääsivät ansaitsemaan kauppa-aikaa ostoksilleen tulevalle kauppareissulle. Julkkiskaudella ei kerätä euroja, vaan aikaa. Talon televisioon tuli yleistietokysymyksiä, joihin piti vastata annetussa ajassa ja jäljelle jäävä aika kartuttu kauppa-aikaa. Vääristä vastauksista aikaa ei kertynyt.

Kysymyksiin vastasi aina asukkaiden valitsema tietoniekka, jona toimi jokainen asukas kerrallaan. Tietoniekka päivysti olohuoneen television edessä ja kysymyksiä tuli aina epäsäännöllisin aikavälein. Kysymyksissä kysyttiin esimerkiksi korkeushypyn maailmanennätystä tai Eiffel-tornin portaiden lukumäärää.

Kun kysymys ilmestyi tv-ruutuun, tietoniekka meni antamaan vastauksensa painamalla pihalla ollutta painiketta, jonka jälkeen Big Brother ilmoitti, oliko vastaus oikein vai väärin. Asukkaat saivat ajan puitteissa keskenään neuvotella oikeasta vastauksesta, mutta tietoniekan piti antaa lopullinen vastaus.

Aika riitti vastauksiin hyvin, mutta tieto loppui kesken joissakin kysymyksissä. Tehtävä vaikeutui, kun kesken tehtävän Onnenkantamoisen tunnari pärähti televisioon. Nina Mikkonen meni pyöräyttämään pyörää ja asukkaiden epäonneksi se pysähtyi ketjukuvakkeen kohdalle, joka oli tarkoitettu kaikille asukkaille.

Hetken kuluttua kuvakkeen merkitys selvisi. Asukkaiden piti kytkeytyä ketjuletkaan, jossa piti pysyä niin kauan kunnes BB toisin ilmoittaa. Ketjusta sai irrottautua ainoastaan käydessään vessassa tai päiväkirjahuoneessa sekä vaihtaessaan vaatteita. Ketjuun piti palata heti asiat suoritettuaan. Päivätehtävä jatkui ketjuihin kytkeytymisestä huolimatta.

Vastaamaan menossa Sannan johdolla. Kuva: © Nelonen Media.
Vastaamaan menossa Sannan johdolla. Kuva: © Nelonen Media.

Ketjut toivat haastetta päivätehtävään ja asukkaat joutuivat pohtimaan, miten heidän pitää liikkua, kun uusi kysymys tulee. Seuraavien kysymysten kohdalla asukkaat pystyivät kuitenkin kohtuullisen järjestäytyneesti siirtymään pihalle ja tietoniekka pääsi antamaan vastauksensa. Enemmän hälinää ketjuuntuminen kuitenkin aiheutti ja vastaaminen joihinkin kysymyksiin oli vaikeampaa, kun kaikki eivät kuulleet kysymystä ja tuli vääriä vastauksia.

Asukkaat ehtivät ketjuissa vastaamaan muutamiin kysymyksiin kunnes Big Brother ilmoitti päivätehtävän päättyneen. Television ruudulla kerrottiin samalla, että asukkaat ansaitsivat kauppareissulleen 78 sekuntia. Päivätehtävän päättyminen ei kuitenkaan tarkoittanut ketjuuntumisen päättymistä, vaan se jatkuu.

Iltapäivä BB-talossa jatkui ensin kahvihetkellä, jonka jälkeen asukkaat kuluttivat aikaa lähinnä keskustelemalla. Muistutuksena siitä, että tänä iltana talosta häädetään yksi asukas, toimitti Big Brother häätöuhan alla oleville asukkaille laukut pakkaamista varten. Pakkaaminen piti tehdä ketjutettuna.

Lopulta asukkaat päästettiin irti ketjuista vajaat kaksi tuntia ennen suoraa lähetystä ja valmistautumaan häätöiltaan ilman, että  kukaan roikkuu vierellä käsivarsituntumalla.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Päivätehtävä käynnistyy – nyt testataan asukkaiden yleissivistystä
Päivätehtävä vaikeutuu – asukkaat kettingillä kiinni toisiinsa

Artikkelia on päivitetty 6.5.2021 kello 19.30: Päivitetty tieto ketjutehtävän päättymisestä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.