Pinja Sanaksenaho ja Roni Bäck häädettiin BB-talosta - Viisi asukasta pääsi finaaliviikolle

Video: Pinja ja Roni häädettiin BB-talossa sunnuntain tuplahäädössä. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Tämän Julkkis-BB-kauden kovin häätöilta nähtiin viimeisenä sunnuntaina, kun peräti kaksi asukasta häädettiin BB-talosta. Tuplahäädössä talosta häädettiin Pinja Sanaksenaho ja Roni Bäck ja finaaliviikolle selvisi viisi asukasta.

Sunnuntaina häätöuhan alla olivat kaikki muut asukkaat paitsi Aleksi Valavuori, joka nautti haastetehtävässä voittamastaan koskemattomuudesta. Paikastaan talossa jännittivät Sara Forsberg, Roni, Nina Mikkonen, Petra Olli, Pinja ja Markku Pulli.

Illan jännitystä tiukentaa se, että vain neljä päivää ennen Julkkis-BB:n finaalia talosta häädetään peräti neljä asukasta. Asukkaat eivät tosin tätä tienneet ennen illan suoran lähetyksen alkua. Tieto paljastettiin katsojillekin vasta sunnuntaina iltapäivällä.

Ensin häätöäänestyksestä pelastettiin kolme eniten ääniä saanutta asukasta, jotka olivat Sara, Petra ja Markku. Loput kolme jatkoivat jännittämistä, joista vain yksi sai jäädä taloon. Vielä tässäkään vaiheessa asukkaille ei kerrottu tuplahäädöstä.

Vasta juuri ennen studioon menoa asukkaille selvisi, että kaksi heistä joutuu lähtemään talosta. Roni pääsi pyöräyttämään kesken taloyhteyden Onnenkantamoista ja se pysähtyi tuplahäätö-, eli  2X-sektorille. Häätöuhan alla olevilta asukkailta tiedusteltiin tuntoja tuoreeltaan ja kaikki olivat valmiita jo poistumaan talosta. Erityisesti Nina oli jo valmis ulkomaailmaan.

Lopulta kolme vähiten ääniä saanutta Nina, Roni ja Pinja saapuivat studioon äänestysajan päätyttyä. Kovin pitkään kolmikkoa ei enää pidetty jännityksessä, vaan juontaja Anni Hautala kertoi, että Nina sai palata taloon finaaliviikolle. Yllätys oli Ninalle suuri, joka päivitteli Ronin ja Pinjan vierelle, mutta hyvin nopeasti Anni hoputti häädöstä selvinneen naisen takaisin taloon.

Talossa asukkaat spekuloivat, kuka tulee takaisin, mutta esimerkiksi Aleksi varoi sanomasta mitään, koska hän on ollut useasti väärässä. Vain hetki häätöuhan alla olleen kolmikon poistumisesta häätöovi kävi jälleen ja sieltä asteli Nina takaisin. Hänet otettiin iloisesti vastaan ja todettiin, että niin vain hän palasi jälleen kerran. Nina oli yhä epäuskoinen selviytymisestään.

Nina, Roni ja Pinja halaavat, kun häätöäänestyksen tulos selviää ja Nina on turvassa. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Nina, Roni ja Pinja halaavat, kun häätöäänestyksen tulos selviää ja Nina on turvassa. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Studioon jääneet Roni ja Pinja eivät sen sijaan yllättyneet kohtalostaan. Molemmat olivat varmoja, että Nina jatkaa, koska hän on niin monta kertaa selvinneet. Roni ja Pinja pitivät Ninaa talon äitihahmona ja Pinja sanoi, että häntä alkoi itkettää, kun Nina itki talon puolella.

Roni ei uskonut voittavansa Big Brotheria, vaan hän luuli, että tippuisi jo aikaisessa vaiheessa. Myös Pinja oli samoissa ajatuksissa, hän ei olisi uskonut selviävänsä näin pitkälle. Molemmat pitivät Julkkis-BB:tä hyvänä kokemuksena, mutta he eivät ensimmäisenä aio nauttia talossa paljon syötyä puuroa tai perunaa.

Häätöäänestyksen lopputuloksissa viimeisestä paikasta finaaliviikolle kamppailivat koviten Nina ja Pinja. Ninalla oli selkeä johto, kun kolme eniten ääniä saaneet oli ensin saatu turvaan. Kolmen viimeisen kamppailussa Pinja kiri suoran lähetyksen aikana jo Ninan ohi, mutta viimeisellä mainoskatkolla Nina otti spurtin ja siirtyi uudestaan yllättävänkin selvään johtoon.

Tätä eroa Pinja ei enää pystynyt saamaan kiinni ja Roni jäi aivan statistin rooliin finaaliviikkotaistelussa. Loppukolmikosta Nina selviytyi finaaliviikolle kerättyään 49,3 % annetuista äänistä ja Pinja oli ensimmäinen häädetty 6 prosenttiyksikön erolla Ninaan. Roni keräsi vain 7,4 % annetuista äänistä. Äänestystulosta Pinja kommentoi outona, koska hänellä ei ollut mitään käsitystä niiden tilanteista. Roni otti BB:n pelinä, eikä häntä harmittanut alhainen kannatuksensa tässä äänestyksessä.

Finaaliviikolla BB-talosta karsitaan vielä yksi asukas ennen torstain finaalia. Julkkis-BB-kauden viimeinen häätöäänestys on jo käynnissä ja yksi asukas joutuu jättämään talon tiistaina. Kaikki asukkaat ovat mukana häätöäänestyksessä, eli kenelläkään ei ole enää koskemattomuutta.

Pinjan ja Ronin tuplahäädön jälkeen BB-taloon jäi viisi asukasta.

Roni ja Pinja lähetettiin tuplahäädössä kotiin Big Brother -talosta (BB-nettisivut)

Artikkelia on päivitetty 16.5.2021 kello 23.58: Uutista on päivitetty kauttaaltaan.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.