Dinosaurukset valtaavat BB-talon

Video: Asukkaat vapautuivat dinosauruspuvuista oopperaesityksellä. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Uudessa viikkotehtävässä asukkaat palaavat dinosaurusten aikaan. Asukkaiden tehtävänä on dinosauruksina huolehtia dinosaurusten munista ja laskea talossa olevia dinosauruksia.

Viikkotehtävä koostuu kolmeasta osasta. Asukkaiden on pukeuduttava valtaviin dinoasuihin, heidän on  kannettava isoa dinosauruksen munaa ja heidän on osattava arvioida taloon tuotujen dinosaurusten määrä.

Big Brother toimitti kullekin asukkaalle ison munan, joka ei saanut mennä rikki. Munan pitää kulkea asukkaan mukana niin kauan kunnes Big Brother toisin määrää. Munaa ei kuitenkaan tarvitse kantaa koko viikkotehtävän ajan, vaan Big Brother ilmoittaa aina päivän päätteeksi, milloin munan kantamisen voi lopettaa ja aamulla asukkaille kerrotaan, milloin heidän pitää jälleen kuljettaa munaa mukanaan. Tehtävää vaikeuttavat hankala puku sekä Big Brotherin asukkaille antamat päivätehtävät.

Asukkaiden saamat puvut aiheuttivat myös toisenlaisen ongelman, sillä he häiritsivät pahasti asukkaiden mikrofoneja. Viikkotehtävän alettua ääni 24/7-palvelussa kuulosti kauhealta, kun asukkailla oli puvut päällä. Ilmeisesti tuotanto tajusi tehneensä virhearvion pukujen suhteen ja asukkaille annettiin päivätehtävä, jossa he pääsivät luopumaan puvuista, kun viikkotehtävä oli suoritettu vain muutama tunti. Luultavasti puvut korvataan toisenlaisilla puvuilla, mutta toistaiseksi asukkaat jatkavat omilla vaatteillaan viikkotehtävän suorittamista.

BB-talosta löytyy dinosauruksia, joiden määrä asukkaiden on arvioitava viikkotehtävän lopussa. Asukkaat eivät saa koskea dinosauruksiin, joita on sijoiteltu ympäri taloa. Dinojen määrä kasvaa viikkotehtävän edetessä. Jotta asukkaat onnistuvat viikkotehtävässä, heidän on osattava arvioida dinosaurusten määrä tarpeeksi lähelle oikeaa vastausta. Se, kuinka lähelle asukkaiden on osuttava, riippuu siitä, kuinka moni heidän huolehtimistaan munista pysyy ehjänä.

Jos asukkaiden huolehtimista munista yksikään ei mene rikki, asukkaille riittää, että he osaavat arvioida dinojen määrän 25 dinon tarkkuudella. Jos yksi muna menee rikki, osumatarkkuus pitää olla 20 dinoa. Tarkkuus tiukkenee, mitä enemmän munia menee rikki. Kahden munan rikkoutuessa tarkkuus on jo 15 dinoa, kolmella 10 dinoa, neljällä 5 dinoa ja, jos munia menee rikki viisi tai enemmän, asukkaiden on osattava arvioida dinosaurusten määrä täysin oikein.

Heti viikkotehtävän alkuun asukkaat ovat saaneet jo kaksi päivätehtävää. Ensin he saivat tehdä oopperan aiheesta "Dinosaurusten nousu ja tuho", josta asukkaat palkittiin asuista vapautumisella. Toisena päivätehtävänä asukkaat valmistivat munilleen pesän ja he saivat myös koristella munan ja antaa sille nimen.

Asukkaat saivat pistää luovuutensa peliin ja mielikuvituksensa laukkaamaan Big Brotherin toimittamilla askartelumateriaaleilla. Koristelu piti suorittaa yhdellä kädellä, koska munaa oli pidettävä koko ajan toisessa kädessä. Munan koristelu aiheutti ensimmäisen munan rikkoutumisen, kun Kristianilta lipesi muna käsistään.

Kristian sai uuden munan huolehdittavakseen pian rikkomansa jälkeen. Juuri ennen rikkoutumista Kristian oli saamassa munan koristelun valmiiksi, mutta uuden munan kanssa hän joutuu aloittamaan koristelun alusta. Muiden asukkaiden munat ovat pysyneet viikkotehtävän alun ehjinä.

Asukkaat löivät viikkotehtävän puolesta vetoa 75 %:n vedonlyöntiprosentilla.


Tulosta   Sähköposti