Ensimmäinen viikkotehtävä epäonnistui, varkaat onnistuivat

Video: Viikkotehtävän tuloksen julkistus. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Kauden ensimmäinen viikkotehtävä ratkesi torstaina. Asukkaat joutuvat tulemaan toimeen seuraavan viikon niukalla budjetilla, sillä viikkotehtävä epäonnistui.

Viikkotehtävässä asukkaiden piti vahtia rahnakulhoja, eikä niistä varkaat Ville, Kristian ja Helmeri saaneet saada varastettua liikaa rahaa. Varkaat olivat asukkaita parempia ja viikkotehtävä julistettiin epäonnistuneeksi. Asukkaat joutuvat tulemaan toimeen seuraavan viikon 2,80 euron viikkobudjetilla.

Viikkotehtävän viimeiset tunnit olivat varsin hektisiä. Yöllä neljänneksi varkaaksi nimetty Kristian ryhtyi yön tunteita lietsomaan muita asukkaita varkaiden selvittämistalkoisiin, jotka huipentuivat aamulla asukkaiden tavaroiden ratsaukseen. Varkaantorjuntaprojektinsa ohella todellinen varas Kristian suoritti yöllä myös salatehtäväänsä ja hän onnistui varastamaan 29 rahnaa.

Päivän valjettua ei järjestetty enää uusia kuulusteluja aikaisempien päivien tapaan ja asukkaat odottelivat viikkotehtävän päätöstä toiveikkaina ja osa suunnitteli jo ostoslistoja kauppareissua varten. Karu tuomio tuli kuitenkin hieman ennen puolta päivää, kun Big Brother kutsui asukkaat sohvalle. Asukkaat saivat kuulla viikkotehtävän epäonnistuneen ja samalla kaikki varkaat paljastettiin.

Varkaina toimineet Ville, Kristian ja Helmeri onnistuivat varastamaan vajaat 80 rahnaa. Big Brother nimitti 50 rahnaa varastaneen Villen parhaaksi varkaaksi ja hän sai salatehtävän palkintona olleen koskemattomuuden tämän viikon nimeämisessä, varastamansa rahnat sekä edun ensi vikon viikkotehtävään. Näiden lisäksi Ville sai 50 rahnan lisäpalkinnon parhaana varkaana. Kristian sai pitää saaliinsa, ilmeisesti Helmerille saalista ei kertynyt. Varkaan roolista tiistaina kiinni jäänyt Tuula ei saanut rahnan rahnaa.

Keskustelu viikkotehtävästä ja varkaiden roolista alkoi välittömästi. Asukkaat hämmästelivät, miten Ville onnistui varastamaan. Ville kertoi, kuinka helppoa olohuoneesta oli kahmaista rahnaa. Aluksi Ville kertoi piilottaneensa rahnat kalsareihinsa, sitten toisen vessan roska-astiaan. Etenkin Kristian äimisteli Villen suoritusta kuultuaan, että Ville oli joutunut pitämään rahnoja kalsareissaan kohtuullisen pitkään.

Myös Kristianilla oli ollut tiukat tilanteet varastamansa ja itseensa piilottamansa rahnan kanssa, kun hän oli yllättäen joutunut yöllä hieromaan Eeva-Leenaa. Helmeri oli varsin vaitonainen omasta osuudestaan. Hän oli ilmeisesti jossain vaiheessa sanonut, että ei osallistu salatehtävän suorittamiseen yhteisen hyvän vuoksi.

Villekin oli aluksi ajatellut, ettei suorita salatehtävää, mutta tuli toisiin ajatuksiin, koska se on vähän kuin Monopolia. Lisäksi varastamisen tuli olla helppoa, ei mitään "criminal mind settiä" tarvitse tehdä. Ville oli yllättynyt, että salatehtävä onnistunut, eikä hän ollut omien sanojensa mukaan kovin paljon kiinostunut koskemattomuudesta. Se oli hänelle pelkkää bonusta, sanoi Ville. Ville luuli, että hän suoritti salatehtävää yhteiseksi hyväksi ja hän pohti, että voisiko hän jakaa voittorahnojaan muille.

Asukkaat eivät olleet ainakaan talon tunnelman perusteella kovin harmistuneita salatehtävän suorittajille, eikä siitä, että tulevalla viikolla ei herkuilla juhlita.

Lue viikkotehtävän kulusta sivustoltamme:
Spekulaatiot varkaista vellovat talossa, Kristianista seuraava varas (5.9.2019)
Poreallas täytettiin käsipelillä (4.9.2019)
Ville onnistui varastamaan rahnoja, Big Brother vei myös rangaistuksena (4.9.2019)
Ulkohuussista ensimmäinen todellinen rakennusprojekti asukkaille (3.9.2019)
Tuula ja Helmeri saivat salatehtävän sabotoida viikkotehtävää - palkkiona koskemattomuus ja rahnaa (2.9.2019)
Ensimmäisessä viikkotehtävässä vartiointia ja rakentamista (2.9.2019)

Artikkelia päivitetty 5.9.2019 kello 16:28: Lisätty kuvailua viikkotehtävän tuloksen ratkeamisesta ja sen tunnelmista. Lisätty myös video.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.