Asukkaat tubettamaan eri vuosikymmenten henkeen

Ohjaaja Arttu neuvoo Paulaa, Markoa ja Viliä. Kuva: © Nelonen Media.
Ohjaaja Arttu neuvoo Paulaa, Markoa ja Viliä. Kuva: © Nelonen Media.

Uudessa viikkotehtävässä asukkaat pääsevät tubettamisen maailmaan. Asukkaat suunnittelevat ja esittävät Big Brotherin antamien teemojen mukaisia videoita.

Maanantaina alkoi kauden kymmenes viikkotehtävä, jossa asukkaat tekevät videoita aikaisempien vuosikymmenten hengessä. Videoissa ilmentyvät nykyajan some-ilmiöt, tv-estetiikka ja eri ajoille tyypilliset ilmiöt ja käyttäytymismallit.

Asukkaat innostuivat viikkotehtävästä, mutta heitä arvelutti arviointikriteerit, sillä viikkotehtävän onnistumiset ratkaistaan videoiden tykkäysten, eli yläpeukkujen määrällä. Ruudun Youtube-kanavalla julkaistavissa videoissa yläpeukkujen määrä pitää olla alapeukkuja suurempi, jotta viikkotehtävä onnistuu. Asukkaat löivät vetoa 99 % viikkobudjetistaan.

Viikkotehtävää varten asukkailla alkoi heti nousta ideoita videoita varten ja he muistelivat minkälaisia videoita he ovat Youtubessa nähneet. Ensimmäiseksi tulivat mieleen kaikenlaiset testit, haasteet ja pelivideot. Tehtävänannossa todettiin videoiden vaativan tv-estetiikkaa, jonka oletettiin liittyvän jonkinlaiseen lavastukseen aina teemaan liittyen.

Avuksi videoiden tekoon Big Brother näytti asukkaille tubettaja Miska Haakanan neuvoja videolta. Haakana neuvoi asukkaita tekemään videoita, joissa he ovat omia itsejään, jotka yllättävät ja joihin asukkaat heittäytyvät mukaan. Videoilla voi Haakanan mukaan toteuttaa mitä tahansa ja typeräkin idea voi toimia, jos tekijät vaan heittäytyvät.

Ensimmäisessä videossa oltiin 1950-luvulla rock-hengessä. Neljän asukkaan oli suunniteltava viraalinen tanssivideo siten, että yksi asukas toimii ohjaajana ja kolme tanssijoina. Tehtävän suorittajiksi valittiin ohjaajaksi Arttu ja tanssijoiksi Paula, Vili ja Marko.

Kuvausstudiona toimii BB-talon tehtävähuone, josta löytyi kamera, jonka edessä esitykset tehdään ja rekvisiittaa tätä varten. Asukkailla oli tunti aikaa harjoitella tanssivideota, jonka jälkeen tallennettiin varsinainen video. Lopullisen version kuvaamiseen sai ottaa harjoitusten jälkeen niin monta ottoa kuin tarvitsee.

Marko, Paula ja Vili tanssin huumassa 50-luvun hengessä. Kuva: © Nelonen Media.
Marko, Paula ja Vili tanssin huumassa 50-luvun hengessä. Kuva: © Nelonen Media.

Tanssivideon tiimi suunnitteli esityksen yhdessä. Ohjeistuksen mukaan ohjaajan piti pitää ensin alkujuonto, jonka jälkeen oli tanssiesityksen vuoro. Esityksen koreografiassa Paula tuli Ilmajoen nuorisoseuran tansseihin hurmaamaan miehiä ja Marko ja Vili kävivät kamppailua Paulan suosiosta. Aluksi Marko tanssi Paulan kanssa, jonka jälkeen Vili tunki väliin, mutta Marko ei tätä sulattanut, vaan vei Paulan jälleen Vililtä.

Harjoituksissa esitys saatiin sujuvaksi, jonka jälkeen päätettiin kuvata lopullinen versio. Suurin osa tallennetuista versioista onnistuivat, mutta tanssitiimi halusi ottaa vielä muutaman ylimääräisen oton. Viimeiseksi he päättivät tehdä version, jossa he vetävät tahallaan yli, jonka he lopulta huomasivat kaikkein parhaaksi.

Poistuttuaan tehtävähuoneesta Arttu, Paula, Marko ja Vili olivat tyytyväisiä omaan jälkeensä. He kertoivat muille asukkaille kuvauksista, että siellä odottaa hyvät olosuhteet toteuttaa tulevat videot. Asukkaat toivoivat, että he saisivat nähdä tekemänsä videot myöhemmin. Uusia videoita kuvataan päivittäin viikkotehtävän ajan. Ensimmäiset videot julkaistaan Youtubessa huomenna tiistaina, kertovat BB-nettisivut.

Viikkotehtävän yhteydessä asukkailla on käynnissä myös lisätehtävä, jossa heidän on käyttäydyttävä hyvin. Asukkaat valitsevat myöhemmin tänään keskuudestaan hymypatsaan voittajan ja sen vuoksi asukkaiden on oltava erityisen ystävällisiä ja kohteliaita toisiaan kohtaan. Big Brother soittaa lisäksi ajoittain äänimerkin, jolloin asukkaiden on hymyiltävä ja oltava ryhdikkäästi, kunnes äänimerkki soi uudestaan.

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Uusi viikkotehtävä alkaa: BB-asukkaista tulee tubettajia
Miska Haakana koutsaa BB-talon väkeä tubettamaan: “Typeräkin idea voi toimia”
BB-talossa rokataan – Asukkaiden tulee tehdä viraali tanssivideo!

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.